Вторник започва с облачно и мъгливо време в повечето райони на страната. Вятърът ще е слаб до умерен от североизток, а мъглата ще се разсее до обяд. Минималните температури ще са между 5 и 10 градуса, а максималните ще бъдат между 18 и 24 градуса.

По Черноморието ще се задържи облачно до обяд, след което ще е предимно слънчево. Ще духа до умерен изток-югоизточен вятър, а максималните температури ще са между 19 и 21 градуса. Температурата на морската вода е около 19 градуса. Вълнението на морето е 1-2 бала.

Предимно слънчево ще е над планините в следобедните часове. Максималните температури на височина 1200 метра ще са около 15 градуса, а на 2000 метра – около 8 градуса.

Все повече значителна облачност ще има през следващите дни. В сряда превалявания ще има в много райони на Южна България, а в четвъртък дъждът ще се премести на югоизток, като на места там се очакват значителни количества.

Живакът в термометрите ще слиза все по-надолу. В петък вятърът от запад-северозапад ще се усили и с него ще продължава да нахлува студен въздух. Облачността ще е предимно значителна, а максималните температури ще са между 13 и 19 градуса.

Още за времето:

Пороен дъжд с градушка наводни Добрич

Пътят на листата от короните до корените на дърветата

Срещу грип и настинка: ето няколко домашни средства