Днес през целия ден ще бъде облачно и с валежи – в в северозападните райони и високите полета на Западна България ще вали снят, в централните райони – дъжд и сняг, в Източна България и крайните югозападни райони – само от дъжд.

Минималните температури днес ще бъдат между -3 и 2 градуса, максималните ще бъдат между 0 и 5 градуса, в Югоизточна България до 10-11 градуса. 

Обявен е жълт код за снеговалежи за 6 области на Северозападна България. Това са Видин, Монтана, Враца, София-област, София-град и Перник. Ще има валежи от сняг през целия ден и ще се образува снежна покривка около 10 см, а в планините ще е около 15-20 см

Жълт код за валежи от дъжд е обявен за областите Сливен, Варна, и Добрич. Очакват се количества около 25-35 л/кв.м.

Оранжев код за обилни валежи е в сила и за областите Смолян, Кърджали, Хасково, Ямбол и Бургас. Там очакваните количества дъжд са около 35-50 л/кв.м. Най-тежка се очаква да бъде ситуацията в област Смолян.

Облачно ще бъде в планините, където се очакват и валежи от сняг, който в по ниските части ще премине в дъжд. Вятърът ще бъде силен и бурен от ягозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 2 градуса, на 2000 м – около -3 градуса.

Над Черноморието също ще бъде облачно и с валежи от дъжд/ Вятърът ще бъде силен от юг. Максималните температури ще са между 8 и 11 градуса, температурата на морската вода е 5-6 градуса, а вълнението на морето ще бъде 3.