Днес над страната ще бъде облачно и ще има валежи от дъжд, които привечер по високите котловинни полета на Западна България ще преминат в сняг. Студен атмосферен фронт ще обхване цялата страна.

Ще духа умерен до силен северозападен вятър, с който ще нахлува по-хладен въздух. В часовете около и след обяд максималните температури в западната половина на страната ще са между 5 и 7 градуса, а в източната - между 13 и 16 градуса. Привечер валежите постепенно ще започнат да спират от северозапад. Облачността ще започне да се разкъсва.

Над планините ще има значителна облачност и валежи от сняг на височина над 1000 метра. Вятърът ще е силен до бурен от запад-северозапад. Максималните температури на височина 1200 метра ще са около 3 градуса, а на 2000 метра ще бъдат около -2 градуса.

Над Черноморието ще е облачно с валежи от дъжд. Вятърът ще е умерен до силен от северозапад. Максималните температри ще са между 12 и 16 градуса, температурата на морската вода е около 8 градуса, а вълнението на морето е 3-4 бала.

Тази нощ валежите временно ще спрат и облачността постепенно ще се разкъса до сутринта. С развитието на петъчния ден обаче над страната отново ще се заоблачи и ще има превалявания от дъжд и сняг. Температурите през деня ще се понижат.