Необходими продукти:

- 500 г брашно; 100 г захар; 2 жълтъка; 1 яйце; 3 с.л. олио; 1 с.л. ром; 1.5 с.л. бренди; 3 с.л. бяло вино; 1 ч.л. бакпулвер; настъргана кора от един лимон; олио за пържене; пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

1. В купа сложете жълтъците и яйцето и ги разбийте. Бе з да спирате разбиването, добавете захарта на струйка. Добавете ром, бренди, вино и олио и продължете да бъркате. Добавете и фино настърганата лимонова кора.

2. Смесете брашното с бакпулвера и бавно го добавете към течните съставки. Изсипете сместа върху плота и омесете гладко тесто.

3. Разделете тестото на 4 равни части. Увийте всяко топче в прозрачно фолио и ги поставете в хладилник за 30 минути.

4. Разточете тестото с дебелина 2 мм. Нарежете го на ленти с ширина 1 см, с помощта на назъбен кръгъл нож за паста. Всяка лента завийте на панделка.

5. Загрейте 3 – 4 пръста олио в тиган. Пържете панделките до златисто.

6. Изпържените панделки поставете върху решетка. Поръсете поизстиналите панделки с пудра захар.

Вижте също и:

Време за ... тирамису

Време за ... лимоново сорбе