Сутринта ще бъде слънчева за Западна и Централна България, но на североизток облачността ще бъде значителна. Валежи след обяд и вечерта се очакват почти в цялата страна, но най-вече в централните и западните райони.

Има условия за мощна гръмотевична активност, която винаги носи риск от резки и силни пориви на вятъра, и градушки.

В по-голямата част от страната вятърът ще отслабне, а температурите ще продължават да се повишават. Максималните стойности днес ще са между 24 и 29 градуса.

Затоплянето в планините продължава и се очаква днес живакът в термометрите да показва от 12 до 19 градуса. Валежи ще има през почти целия ден, но ще са по-съществени в следобедните часове, когато ще има и гръмотевици.

Снимка: pexles Снимка: pexles

Край Черноморието четвъртъкът ще бъде по-скоро спокоен ден. Облачността ще е разкъсана и слънцето често ще се показва. Температурата на въздуха ще е между 21 и 14 градуса, а на морската вода – около 19-20.

В петък над страната от Североизток ще премине добре оформен атмосферен фронт, свързан с циклона над Черно море. В хода на деня валежите ще преминат през цялата страна, но ще са по-значителни като количества в Североизтока. Чести следобедни превалявания ще има и през уикенда.

В събота ще бъде по-хладно, но в неделя отново се затопля. През следващата седмица термометрите в следобедните часове ще гонят летни стойности около и над 30 градуса.

Още за времето:

50 градуса по Целзий в САЩ

Турция: проливни дъждове, морска слуз и кафяви водорасли

Заваля сняг в планините