Тази нощ снеговалежите ще останат значителни в Предбалкана. Във вторник ще бъдат по-слаби и в по-малко райони, но се очаква вятърът да се усили.

Най-силни ще са поривите в Северозападна България, където ще има условия за навявания. Максималните температури ще са между 2 и 7 градуса.

В сряда студеният въздух от север ще продължи да нахлува, а това ще създаде предпоставка за още сняг, по-обилен в планините, Предбалкана и отделни райони на Западна България.

В четвъртък до обяд на места все още ще има превалявания, но след пладне времето в цялата страна ще се успокои. Снеговалежите ще престанат, облаците ще се разсеят и слънцето ще се покаже.

В ранните часове на четвъртък и петък живакът в термометрите на места ще падне до –10 градуса. Затоплянето започва през деня в петък и ще се усети по-осезаемо след събота.

Истинска пролет ще усетим в първите дни на април. Снежната покривка в равнините бързо ще се стопи и ще вдигне нивата на някои реки. Около 3 април отново ще започнат превалявания, които ще са предимно от дъжд.