През следващите 48 часа Балканите ще бъдат под влиянието на циклон, преминаващ северозападно от България. Студеният му фронт се придвижва на югоизток.

Днес валежи с различен интензитет ще има в почти цялата страна. В много райони ще бъдат придружени от гръмотевична дейност.

Около обяд вятърът ще се усилва, а с него температурите ще се колебаят от 17-18 градуса на северозапад до 26-27 градуса на югоизток.

В планините ще има превалявания с гръмотевици, а по високите части дори ще вали сняг. Вятърът ще понижи дневните температури и максималните стойности ще са между 4 и 11 градуса.

По Черноморието до обяд ще вали по северното, а следобед – по южното крайбрежие. Температурите ще са между 19 и 25 градуса.

В петък времето ще е ветровито, с по-силни пориви е Югоизточна България. По-значителни валежи ще има преди обяд, а привечер облачността ще започне да се разкъсва от запад на изток. Почивните дни и 24 май ще са топли и без валежи. Дневните температури в някои райони в неделя ще достигнат около и над 30 градуса.

Още за времето:

Силна буря нанесе щети в Румъния

Срути се Арката на Дарвин край Галапагоските острови

Гренландия сменя цвета се