Ураганът Дориан вече се движи на север край източното крайбрежие на САЩ. Последни данни сочат, че бурята отново е набрала сила и към момента е от трета категория по петстепенната скала на Сафир-Симпсън

Тази сутрин Дориан се е намирал на 170 км от град Чарлстън, Южна Каролина. Скоростта на съпътстващите го ветрове достига 185 км/ч, а придвижването му е със скорост около 11 км/ч.

 

 

Жертвите на урагана, който по-рано връхлетя Бахамските острови, оставяйки наводнени улици и разрушени сгради, вече са над 20

Президентът на страната Доналд Тръмп е на мнение, че има сериозна заплаха за щата Алабама, въпреки мнението на метеоролозите, които отричат да има вероятност ураганът да се насочи натам. Миналата неделя държавният глава на САЩ публикува в профила си в Туитър, че Алабама, заедно с Джорджия, както и Северна и Южна Каролина, "най-вероятно ще бъде ударена (много) по-тежко от очакваното".

 

 

От метеорологичната служба на Алабама отговориха, също с публикация в Туитър, следното: "В Алабама #Дориан НЯМА да има никакво въздействие. Повтаряме, никакво въздействие от Урагана #Дориан няма да бъде усетено в цяла Алабама. Системата ще остане прекалено далеч на изток."

 

 

Въпреки това Тръмп продължава да упорства, вярвайки, че щатът наистина ще бъде повлиян от Дориан.

Още по темата:

Вижте кадри на щетите от Дориан

Флорида е в очакване на Дориан

Ураганът Дориан взе седем жертви

Дориан отслабна до втора степен