Във вторник облачността ще е разкъсана, предимно средна и висока. Ще духа умерен и силен югозападен вятър. Максималните температури през деня ще са между 14 и 20 градуса. Привечер в страната постепенно ще започне да нахлува студен атмосферен фронт. През нощта вятърът ще се ориентира от северозапад и ще започнат валежи от дъжд, които на места ще преминават в сняг.

Облачността над планините ще е променлива, а валежи почти няма да има. Вятърът ще е силен, временно бурен от запад-югозапад. Максималните дневни температури на височина 1200 метра ще са около 10 градуса, а на 2000 метра ще бъдат около 3 градуса. Чаква се през нощтта да настъпи рязко застудяване.

Над Черноморието ще се задържи без валежи, въпреки че облачността постепенно ще се увеличава и вплътнява с развитието на деня. Вятърът ще е умерен до силен от юг-югозапад. Максималните температури на въздуха ще са между 15 и 18 градуса, а тази морската вода ще е около 8 градуса. Вълнението на морето е 2-3 бала, но до края на деня ще се усили до 4 бала на места.

Температурите в сряда рязко ще се понижат, тъй като предстои нахлуването на студен въздух от северозапад. Времето ще е облачно и на много места се очакват интензивни валежи, които в северните и западните райони на страната ще са от сняг.

Още за времето:

Отново е регистриран температурен рекорд в Москва

Швейцарските реки стават все по-топли