Сравнително наскоро експертите стигат до извода, че 18-и януари е най-депресиращият ден за текущата година. Астролозите вече определиха кои са най-опасните дни през настоящия месец, но към тях може да се добави и 18-то число, което мнозина смятат за не по-малко негативно. Не звездите и планетите са виновни за неблагоприятната му природа обаче, а собствените ни мисли, пише Edna.bg.

Какво е „син понеделник“?

Според специалистите по биоенергия на 18 януари 2021 г. ще изживеем най-депресивния ден в годината, наречен „син понеделник“. Стана известно, че третият понеделник на януари е опасен ден, тъй като именно на този ден повечето хора започват да мислят за предизвикателствата, пред които ще се изправят през новата година.

По това време обикновено започваме да си спомняме колко страхотно е било по празниците и усещаме, че не искаме да се върнем обратно към работата и рутината.

Втората причина се дължи на финансовите проблеми след празниците. Трудно е и за тези, които пазят фигурата си, защото след празниците често натрупваме излишни килограми. Според статистически проучвания точно в „синия понеделник“ хората купуват лекарства по-често, а запитванията за отслабване в търсачките са забележимо по-чести.

Как можем да преодолеем „синия понеделник“?

Най-важното правило е да не мислим за миналото. Това важи особено за онези, които често се притесняват за дреболии. В средата на януари е по-добре да не си спомняме лошото. Ако ви атакува подтиснатост на 18-и януари, по-добре направете нещо приятно, отдайте се на любимото си хоби или поговорете с близките си.

Добре е и да избягвате преумората на този ден. На първо място, прекомерната работа оказва негативно влияние върху настроението. В състояние на умора всеки човек частично губи способността да мисли оптимистично. Нещо повече, на 18-и януари се очаква смущение в магнитосферата, което може да се развие в пълноценна магнитна буря, а това значително ще влоши ситуацията. В такава среда работата ще стане още по-трудна. Почивайте си, доколкото е възможно.

Прочетете и:

Времето сутрин влияе върху настроението на работа

18 януари е Световен ден на снежния човек