Всички знаем колко красиви места има в България. За жалост в момента няма как да пътуваме из страната, защото трябва да останем в домовете си. Извънредното положение обаче няма да попречи на виртуалните пътешествия из родината. Вижте какви предложения са подготвили за нас в канала "Чудесата на планетата" във vbox7:

Музей на религиите в Стара Загора

Ески джамия е единствената обществена сграда, която е оцеляла след опожаряването на Стара Загора по време на Руско-турската освободителна война. Построена е през 1409 г., а днес приютява Музей на религиите, който си струва да посетите.

Археологически парк "Тополница", Село Чавдар

Това населено място се намира в Западна България и за съжаление все още не е познато на много хора. Край него обаче се има атракция, благодарение на която ще можете да пътувате назад във времето. Археологическият парк "Тополница" се намира в местността "Св. Петка". Открит е през 2012 г., а в него можете да видите жилищни сгради, изградени по план и реконструкция на намерените останки от раннонеолитно селище, което датира от преди 7 хил. години.

Марина река – "класна стая на открито" 

Локацията на класната стая, известна като ботаническа градина на открито, се намира едва на 12 км от Царево в защитената местност Марина река. Там можете да разберете интересни факти за растителни видове, които са изгубени преди милиони години.