Тази нощ беше въведена въведоха пълна забрана за движение на превозни средства над 12 тона за цялата територията на Област Смолян, заради усложнената пътна обстановка.

Най-тежка е ситуацията на пътя Чепеларе – Пампорово и на прохода „Превала”, където снощи са закъсали десетки камиони и автомобили.

На определени места снежната покривка надвишава 40 см. От Столична община беше обявено, че повече от 100 машини са обработвали пътищата срещу заледяване. Към момента пътят за „Алеко” във Витоша е затворен за движение

Температурата на „Петрохан” е отрицателна и има слаби превалявания от сняг. На много места е опесъчено и пътят вече е почистен.

„Нощта премина спокойно. На прохода работиха 7 комбинирани машини. Пътищата бяха почистени и опесъчени. Имаме достатъчно пясък и сол. Подготвени сме на 100% за всякакви ситуации”, каза Илиян Илиев, директор на Областното пътно управление в Монтана за "Новините на NOVA".

Заледени участъци има и в района на Костинброд.

При прохода "Шипка" температурата е -5 градуса, а снежната покривка е около 10 см. Пътищата в района са били почистени от близо 30 машини.

Прочетете и:

Честит първи сняг