Отново предупреждения за силен вятър. Националният институт по метеорология и хидрология издаде жълт код за силен вятър за сряда, който е обявен за девет области на страната.

Според НИМХ потенциално опасно ще бъде времето в Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Пазарджик и Пловдив.

Денят ще бъде студен, с максимални температури между 6 и 11 градуса. На места, предимно в източните райони ще има слаби превалявания от дъжд и сняг.

По морето облачността ще е значителна, а стойностите на термометрите ще са между 6 и 9 градуса в най-топлата част на деня. Ще има валежи от дъжд, както и до умерен вятър от северозапад.

Облачността над планините ще е значителна и в отделни райони ще има слаби снеговалежи. Вятърът ще е силен и бурен от северната четвърт. Максималните температури ще са между минус 8 и нула градуса, спрямо надморската височина.

Вятърът ще отслабва в четвъртък, когато очакваме и по-продължителни разкъсвания на облачността. Ще бъде по-топло и дневните температури ще се повишат с около 4-5 градуса.

Затоплянето ще продължи и в петък, когато вече очакваме стойности между 14 и 19 градуса. Облачността ще се увеличава, както и вероятността за валежи.

Още за времето:

Поривите на вятъра в Русе достигнаха 90 км/ч

Популярно френско езеро пресъхва

Легенди за пролетта