Денят ще бъде дъждовен, като по-значителни количества валежи се очакват в централните и източните райони на страната. В западна България ще има временни разкъсвания на облачността. Ще духа умерен, временно силен вятър от изток, с който ще нахлуе и по-хладен въздух. Максималните температури ще са между 10 и 15 градуса.

Обявен е жълт код за обилни валежи в три области на страната. Предупреждението е в сила за Смолян, Кърджали и Хасково, където валежите ще са повече от 20 л/кв.м.

Над планините ще бъде облачно. Ще има валежи от дъжд, които ще са по-значителни в Родопите и Източна Стара планина. Сняг ще вали над 2000 метра. Вятърът ще е умерен до силен от юг-югоизток. Максималните температури на 1200 метра ще са около 7 градуса, а на 2000 метра ще бъдат около 2 градуса.

Облачно ще е и времето над Черноморието, където ще има значителни валежи от дъжд в следобедните часове. Вятърът ще е умерен до силен от изток. Максималните температури ще са между 13 и 16 градуса. Температурата на морската вода е около 16-17 градуса, а вълнението на морето днес ще е 3-4 бала.

Още за времето:

Рекордни нива на обезлесяване в Амазония

Кои са най-предпочитаните храни за зимата