Денят ще бъде облачен. Над страната ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Има повишена опасност от градушки и интензивни явления в Западна и Централна България.

Обявен е жълт код за опасно време в 19 области на страната. Там ще се развива значителна купесто-дъждовна облачност, очакват се валежи и гръмотевични бури.

В областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, София-град, София област, Благоевград, Перник, Кюстендил, Пазарджик, Смолян, Пловдив, Хасково, Кърджали, Стара Загора, Велико Търново, Габрово и Русе количествата валежи ще стигнат до 30-35 л/кв.м на места.

Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури за деня ще са между 25 и 30 градуса.

Над планините ще има купесто-дъждовна облачност и валежи с гръмотевици. Вятърът ще е слаб до умерен с източна компонента. Максималните температури на 1200 метра ще около 22 градуса, а на 2000 метра ще бъдат около 15 градуса.

Над Черноморието ще е предимно слънчево. Очакват се временни увеличения на облачността. По северното крайбрежие на места ще превали. Вятърът ще е слаб от североизток. Максималните температури ще са между 29 и 31 градуса, температурата на морската вода е 25 и 27 градуса, вълнението на морето е 1-2 бала.

Във вторник времето ще остане дъждовно. Ще има гръмотевични бури и градушки. Вятърът ще бъде до умерен.

В сряда валежите ще започнат постепенно да спират от север. На места в планините и в Южна България ще превали и прегърми. Дневните температури леко ще се повишат.