Във вторник в северните и западните райони на страната ще продължава да вали сняг, а над Горнотракийската низина и по Черноморието ще остане дъждовно. Най-значителни валежи ще има на места в Западна България, Предбалкана и Рило-Родопската област.

Ще духа умерен до силен североизточен вятър, с който застудяването ще продължи. Очаква се да се образуват навявания и снежни виелици. Максималните температури ще са между 0 и 7 градуса.

В сила е жълт код за валежи в цялата страна. Оранжев код е обявен за Враца, Монтана, Ловеч и Габрово, където се очаква снежната покривка да надвишава 40 см.

Облачно ще е времето над планините, на места ще бъде и мъгливо. Значителни снеговалежи ще има на места в масивите от Западна България и Рило-Родопската област. Виелици ще има по планинските проходи. Вятърът ще бъде силен от изток-югоизток. Максималните температури на височина 1200 метра ще са около -2 градуса, а на 2000 метра – около -8 градуса. 

Снимка: pexels Снимка: pexels

Над Черноморието ще бъде облачно и дъждовно. Вятърът ще е силен от североизток. Максималните температури ще са между 3 и 8 градуса, температурата на морската вода е около 10 градуса, а вълнението на морето е 4-5 бала.

Още утре валежите над страната постепенно ще спират. Времето ще се задържи предимно облачно. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Времето ще започне постепенно да се затопля. Вятърът ще отслабне в четвъртък, за затоплянето на времето ще продължи. Над страната ще остане облачно.

Прочетете също и:

Голям астероид ще прелети край Земята

Полезна ли е самоизолацията по време на пандемия