Много от небанковите компании предлагат различни финансови продукти, включително такива, свързани с ипотечни кредити. С някои от тях можете да получите финансови средства срещу имот.

 

Какво е ипотечен кредит

 

Особеност на този вид заем е обезпечението с недвижим имот. Това дава възможност да се отпусне сума с по-ниска лихва. Някои от компаниите предлагат да изтеглите заем срещу ипотека на имот, който е ваше притежание, но е възможно да бъде и на трето лице. Той може да бъде земеделски парцел, апартамент, търговски обект или къща.

 

Каква е финансовата рамка

 

Сумите, които ще ви бъдат отпуснати, могат да са между 5000 лева и 30 000 лева. Лихвата е фиксирана през целия период на заема, а срокът е до 5 години. Изплащането става на месечни вноски, чиято големина може да бъде избрана от вас и  която може да видите предварително с помощта на калкулатора на сайта. Плащането може да стане в брой или по банков път.

 

Предимства на ипотечния заем

 

Този продукт може да бъде подходящ за вас, ако се нуждаете от по-голяма сума пари по една или друга причина.

Предимствата му, според Credi Yes, са:

●      периодът, за който се отпуска, е достатъчно дълъг и ви позволява да разпределите разходите си така, че да живеете спокойно и да можете да погасявате кредита си без притеснения за вноските;

●      сумата, която се отпуска е достатъчно голяма, въпреки че размерът зависи от нуждите, които имате;

●      имате възможност да се възползвате от застраховка “Имот”, като с нейна помощ ще можете да сте спокойни в случаи на инцидент. Щетите ще бъдат заплатени от застрахователната фирма на кредитната компания;

●      при тегленето на такъв вид заем трябва да вземете предвид своите месечни доходи и да изберете удобен размер и време, в което ще правите месечната си вноска;

●      няма допълнителни такси, както и първоначална вноска;

●      имате възможност да направите предсрочно погасяване и в този случай заемът ще приключи с по-добри условия и крайно оскъпяване.

 

Как да кандидатствате

 

За да можете да се възползвате от ипотечен кредит, ще трябва само да попълните съответната молба и да представите документи. След това ще бъде направен оглед на имота, за да се вземе окончателното решение. Начините за кандидатстване за този вид кредитиране са:

     1. Онлайн – за да направите своята заявка за ипотечен заем трябва да изберете сумата, която желаете и период от онлайн калкулатора. След това натиснете бутона “Заяви кредит”.

     2. В офис – консултант на компанията ще ви запознае с условията, ще определите вноските и ще попълни документите ви. След това ще изчакате известно време, за да получите одобрение. Одобрението може да отнеме от няколко минути до няколко часа.

С ипотечния кредит можете да покриете вашите нужди без превод на заплата и изисквания за минимален доход. Ще получите парите при изгодни условия.