По време на студения сезон е най-добре да приема храни, които са богати на повече витамини и минерали, за да можем да поддържаме организма си здрав. Каналът OMG Facts във vbox7 представи продукти, които никак не са полезни за консумация през зимата, а дори могат и да навредят на здравето ни.

Млечни продукти

Някои млечни продукти, като изварата, прясното мляко и котидж сиренето трябва да се избягват през зимата, защото могат да засилят секрецията на слуз от жлезите и това да повлияе на цялостното здраве. Тези продукти са особено проблемни за хора, които страдат от астма, настинка, кашлица.

Снимка: pixabay Снимка: pixabay

Захар

Захарта може да засили или подпомогне депресивни състояния особено през зимата. Причината за това е, че тя усилва възпалителните процеси и намалява допамина в тялото.

Снимка: pixabay Снимка: pixabay

Червени меса

Те са страхотен източник на протеини, но могат да създадат проблеми с храчкоотделянето през зимата. По-добре изберете риба или пилешко месо.

Снимка: pixabay Снимка: pixabay

Ягоди и боровинки

Ягодите са богати на витамин С, колаген, а боровинките подпомагат мозъчната дейност, но техният сезон е лятото, защото тогава могат да бъдат усвоени най-добре.

Снимка: pixabay Снимка: pixabay

Готовите салати

През зимата е трудно да намерим качествени зеленчуци, а и цената им е висока. В същото време от рафтовете в магазините ни примамват готови миксове, които само чакат да бъдат овкусени и изядени. Те обаче имат по-малко фибри и витамини от целите зеленчуци и са по-малко здравословни.

Снимка: pixabay Снимка: pixabay

Прочетете също и:

Кои са най-предпочитаните храни за зимата

На какви храни да наблегнем, за да избегнем грипа?