Облачността днес ще е значителна, но в следобедните часове ще започне да се разкъсва и да намалява от север. Вятърът ще е слаб до умерен север-североизточен вятър, с който ще се понижат и дневните температури. Максималните ще са между 7 и 13 градуса,

Разкъсана средна и висока ще е облачността над планините. Следобед ще се разкъсва от север и ще намалее до предимно слънчево. Ще духа умерен изток-североизточен вятър. Максималните температури на височина 1200 метра ще са около 5-6 градуса, а на 2000 метра ще бъдат около нулата.

По Черноморието облачността също ще намалява с развитието на деня. Вятърът ще е умерен до силен от североизток, а максималните температури ще са между 9 и 13 градуса. Температурата на морската вода е около 14-15 градуса, а вълнението на морето е 3-4 бала.

До края на тази седмица вятърът ще е предимно слаб и в сряда ще се ориентира от южната четвърт. От утре ще имаме повече слънчеви часове и времето слабо ще се затопли. В сутрешните часове ще има мъгли и ниска облачност в равнините.

Още за времето:

Глобалното затопляне увеличава разпространението на болести в дивата природа

През декември ще станем свидетели на рядко астрономическо явление

Ноември е най-депресиращият месец