Облачността днес над много райони на страната ще се разкъсва до предимно слънчево. Утрото в Югозападна България започва с мъгли и ниска слоеста облачност, но те ще се разсеят още преди обяд.

Температурите в топлата част на деня ще се колебаят между 15 и 20 градуса.

Значителната облачност, което се е настанила над планините, ще се разкъса преди обяд и видимостта постепенно ще се подобрява. Температурите ще са в есенния диапазон – около 9 градуса в по-ниските части и 4-5 градуса над 2000 метра.

Предимно слънчев следобед очаква жителите на Черноморието. Вятърът ще е северозападен, а следобед ще се ориентира от североизток. Максималните температури на въздуха ще са от 14 до 18 градуса. Вълнението на морето ще е слабо – около 1 до 2 бала.

В нощта срещу сряда отново ще има увеличения на облачността. През деня максималните температури ще продължават своя ход нагоре, като на места в източната половина на страната ще достигат стойности около и над 20 градуса.

Циганското лято продължава както в четвъртък, така и в петък. Дните до края на работната седмица ще са слънчеви и топли, но през уикенда времето ще се промени.

В събота температурите ще останат високи, но след пладне облачността ще започне да се увеличава и вплътнява и привечер ще завали. В неделя рязко ще застудее, а валежите в планините ще преминават в сняг.

Още за времето:

Кога местим стрелките на часовника

Ла Ниня се завръща

Очакват ни още валежи до края на месеца