След няколкото слънчеви и топли дни, времето в страната се променя от вторник. Облачната покривка над Западна и Централна България ще е значителна, а валежите от дъжд в много части ще са значителни.

Хладен въздух ще продължи да прониква с изток-североизточния вятър, поради което максималните температури днес ще се колебаят между 17 и 22 градуса.

Значителна облачност ще има и над планините. Валежи от дъжд се прогнозират за масивите от западните и централните райони на страната. Температурите в топлата част от деня ще са от 6 до 13 градуса, а вятърът ще е до умерен от северозапад.

По морето не се очакват съществени превалявания, но облачността ще бъде значителна. Максималните температури на въздуха ще са между 19 и 23 градуса, а тези на морската вода – до 21-22 градуса. Вятърът ще е до умерен от североизток, а вълнението ще се увеличи до 2-3 бала.

Захлаждането продължава и в сряда, когато дневните температури ще се понижат с още градус-два. Облачността ще остане значителна, а съществено количество дъжд ще падне над Западна България. Краткотрайни превалявания ще има и по Черноморието.

В четвъртък валежите ще намаляват, но температурите ще продължават хода си надолу. Ще се понижат и минималните стойности и в сутрешните часове термометрите ще показват между 8 и 13 градуса.

Още за времето:

Предстоят сериозни валежи

Ще има ли топли дни през октомври

Вулканът Кумбре Виеха спря да изригва