Минималните температури у нас стават все по-ниски. Тази сутрин в повечето райони на страната температурата е между 0 и 5 градуса. Слана се образува в в равнините и по високите полета. 

Предимно слънчев вторник ни очаква, освен в югоизточните райони, където облачността ще е значителна и на места ще превали. Видимостта ще е намалена в часовете преди обед. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър.

Максималните температури ще са между 12 и 18 градуса.

Жълт код за студено време е в сила за 15 области на страната. Предупреждението е обявено за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Габрово, Ловеч, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, Благоевград, Кюстендил, Перник, София-област и София-град.

Времето над планините ще е предимно слънчево. Вятърът ще бъде слаб до умерен от изток. Максималните температури на височина 1200 метра ще са около 10 градуса, а на 2000 метра ще бъдат около 4 градуса.

Значителна ще е облачността над Черноморието. Вятърът ще е до умерен от североизток, а валежи ще има по южното крайбрежие. Максималните температури на въздуха ще са между 17 и 19 градуса, а тази на морската вода ще е около 21 градуса. Вълнението на морето ще е около 2-3 бала.

В сила е жълт код за вълнение на морето за област Бургас, което ще бъде около 3-4 бала.

Предимно слънчево ще бъде времето в страната през следващите няколко дни. Температурите плавно ще се повишават, като в петък живакът в термометрите ще се изкачи над 22-23 градуса. В планините също ще има затопляне. Минималните температури също ще се понижат.

Още за времето:

Серия от магнитни бури тази седмица

Към Земята се приближава поредният астероид

Смерч отнесе покриви и автомобили в Украйна