Времето в четвъртък ще е предимно слънчево, но следобед, най-вече над планинските и североизточните райони, ще се развива купеста облачност.

На отделни места ще има краткотрайни валежи и превалявания. Вятърът ще бъде слаб от североизток. Максималните температури ще са между 27 и 33 градуса.

Предимно слънчево ще е над планините, но в следобедните часове ще се развие купеста облачност. Очаква се над масивите от западната половина на страната да има кратки валежи, придружени от гръмотевична дейност.

Вятърът в планините ще е слаб от изток-североизток. Максималните температура на височина 1200 метра ще са около 23, а на 2000 метра ще бъдат около 14 градуса.

Снимка: pixabay Снимка: pixabay

Над Черноморието ще е предимно слънчево с временни увеличения на облачността. По северното крайбрежие са възможни краткотрайни валежи. Вятърът ще е слаб от североизток.

Максималните температури на въздуха ще бъдат между 28 и 31 градуса, температурата на морската вода ще е между 24 и 27 градуса, а вълнението на морето ще е около 2 бала.

В последния ден на работната седмица ни очаква слънчево и горещо време. Температурите ще се повишат и максималните ще бъдат над 30 градуса. Следобед ще има значителна купеста облачност и главно в Северна България и Рило-Родопската област се очакват превалявания с гръмотевици. Има опасност от локални интензивни явления.

През уикенда ще е предимно слънчево и над по-голямата част от страната няма да има валежи. Възможно е на отделни места в планините да превали и прегърми, но интензивни явления не се очакват. Максималните температури ще достигнат до 38 градуса.

Прочетете също и:

В края на века ни очакват екстремни температури

Как да се предпазим от жегите

Времето през юни ще донесе изненади