Необходими продукти за 6 порции: 
 
1 кг кисело зеле (листа); 200 г ориз; 500 мл зелев сок; 80 мл олио; 4 сушени червени чушки; 4 стръка праз; 200 г корен от пащърнак; 4 скилидки чесън; ; 1 с.л. доматен концентрат; 1 връзка магданоз; 2 стръка мащерка; 1 ч.л. див кимион; 1 дафинов лист; черен пипер на вкус
 
Начин на приготвяне:
 
1. Попарете чушките във вряла вода, за да омекнат, след това ги накълцайте.
 
2. Почистете и нарежете наситно праза, пащърнака и чесъна. Запържете ги до златисто в около 40 мл сгорещено олио.
 
3. Добавете доматеният концентрат, наситненият магданоз, мащерката, дивият кимион, чушките и оризът.
 
4. Налейте половината зелев сок, овкусете с черен пипер и гответе, докато оризът поеме течността.
 
5. От зелевите листа и плънката завийте малки сарми. Подредете ги в тава. Налейте останалите зелев сок и олио. Пуснете дафиновия лист. Покрийте с алуминиево фолио.
 
6. Загрейте фурната на 160 градуса (с вентилатор). Печете сармите, докато течността се абсорбира – около 45 минути. След това махнете фолиото и ги запечете на 180 градуса фурна до готовност.