В холандското градче Керкраде беше подаден сигнал за скачащо по улиците валаби. Това е вид дребно кенгуру, за чието хващане бяха необходими десет полицаи вчера сутринта.

В началото към подадения сигнал е било подходено скептично, но след това органите на реда сами забелязали животното, което в този момент подскачало по главен път на града.

Валабито успяло да избяга от зоопарка в Ландграф, на около четири километра от Керкраде и подскачайки разигравало полицаите, които се опитвали да го хванат.

"За щастие няма заснети кадри от момента, в който кенгуруто показва как с бързината си надминава 10 колеги. Накрая успяхме да обградим валабито и да го хванем", пише в изявлението на полицията.

Органите на реда тъкмо си отдъхнали, че са се справили с животното, когато получили втори сигнал за валаби, което този път е избягало от парка "Мондо верде".

За щастие нощната смяна приключила и полицаите предали случая на колегите си от сутрешната смяна. И двете избягали валабита са върнати в съответните паркове, пише DarikNews.bg.

Прочетете също и:

Кенгуру избяга от зоокъта в Сандански

Сбогуваме се с червеното кенгуру Роджър