Коледа наближава и е добре да се подготвим за нея с изненади за близките, приятелите и за децата. Ето няколко съвета за избиране на подаръци.

Най-важното е предварително да си подготвите бюджет. Изгответе план за подаръците, които можете да си позволите, както и за средствата, които трябва да заделите за тях.

Отделете достатъчно време за обикаляне на магазините поне няколко седмици преди Коледа, защото всички знаем как цените се увеличават по време на празниците. 

Импулсивното коледно пазаруване в последния момент никога не е добра идея, защото освен с по-високи цени, ще се сблъскате и с цялата суматоха, в която може да не успеете да намерите това, което търсите.

Не забравяйте, че първото нещо, което прави впечатление в един подарък, е неговата опаковка. Отделете повече време, за да измислите как да украсите подаръците за близките си.

Винаги можете да изработите нещо оригинално и сантиментално сами. Можете да се разберете с приятелите си вместо подаръци да занесете вкусни коледни сладкиши и бутилка вино, за да прекарате една приятна вечер.