Изборният ден ще бъде прохладен и ветровит. Облачността от запад на изток ще се изчисти и следобед слънцето ще преобладава. До обяд на места, най-вече в някои източни райони все още ще превалява, но валежите ще спират.

Студеният атмосферен фронт обаче, ще ни донесе силен, студен, северозападен вятър. Скоростта на поривите ще е до 80-90 км/ч. в Дунавската равнина, Тракия, някои подбалкански котловини и по долината на река Струма, а по Старопланинските била – над 100 км/ч.

Температурите тази неделя ще са чувствително по-ниски и в най-топлата част на денонощието термометрите ще се колебаят между 18-19 градуса около София и 24-25 градуса в традиционно топлите райони.

В понеделник ще остане хладно и ветровито. Вятърът ще е сравнително по-силен в Дунавската равнина. В хода на денонощието от запад на изток отново ще премине зона с краткотрайни, на моменти интензивни валежи. По най-високите части в планините ще прехвърчи сняг. До вечерта облаците ще се разкъсат. Температурите ще се понижат с още градус-два.

В хода на следващата седмица ще остане прохладно. Във вторник следобед ще има временни заоблачавания с оскъдни валежи. Към сряда вятърът ще утихне, а от четвъртък-петък температурите ще започнат бавно да се повишават.

Около 10-13 октомври се очаква нов студен атмосферен фронт. Преди него ще има леко затопляне в рамките на 2-3 дни, след това - краткотрайни валежи, а след тях – по-осезаем студен вятър от северозапад.