Денят ще е предимно слънчев с временни увеличения на облачността. В някои райони се очаква да превали и прегърми. Над Предбалкана и в Южна България валежите ще са най-интензивни.

Вятърът ще бъде слаб до умерен от запад-северозапад, а максималните температури за деня ще са в интервала между 26 и 32 градуса.

Над планините ще има значителна облачност, както и краткотрайни валежи, придружени от гръмотевична дейност. По-чести валежи ще има в планинските масиви на Югозападна България. Вятърът ще е до умерен от север-североизток. Максималните температури на височина 1200 метра ще са около 22 градуса, а на 2000 метра ще бъдат около 14 градуса.

Снимка: pixabay Снимка: pixabay

Слънчево време ще преобладава над Черноморието. Следобед ще има временни увеличения на облачността и слаби превалявания по южното крайбрежие. Вятърът ще е слаб до умерен от северозапад. Максималните температури на въздуха ще са между 28 и 30 градуса, на морската вода - между 22-24 градуса. Вълнението на морето е 1-2 бала.

До края на работната седмица валежите ще намалеят. Ще се радваме на слънчево време с временни увеличения на облачността следобед. Вятърът ще е слаб  до умерен от изток-североизток. Максималните температури ще са между 29 и 34 градуса.

Валежите ще се завърнат в събота, когато облачността ще се увеличи и ще има гръмотевични бури. Високите температури ще се запазят до неделя.

Снимка: pixabay Снимка: pixabay

Прочетете още:

Времето до средата на месеца

Над 35 градуса през новата седмица

Времето през юни ще донесе изненади