В град Вермелкирхен, Германия, се роди интересно куче от породата голдън ретрийвър. Това, което го отличава от братчетата му, е ментовото оцветяване на козината си, заради което си спечелва и прякора Мохито.

Специалисти са единодушни, че в скоро време зеленият цвят ще изчезне и козината на кученцето ще добие типичният за породата цвят.

 

 

Мохито е от мъжки пол и се е родил миналата седмица заедно с осем братя и сестри. Името на собственичката му е Джоана Джъстис, която е на 43-годишна възраст. Самата тя се притеснила, когато го видяла за пръв път, но след преглед при ветеринаря Кристиян Димитриадис установила, че всичките девет кученца са здрави.

 

 

Димитриадис смята, че случаят е изключително рядък. Според него необичайното оцветяване на козината на Мохито се дължи на зеленият пигмент биливердин, който се отделя при разтварянето на плацентата преди раждането на кученцето.

Джоана все още се колебае дали да задържи новороденото за себе си, но ѝ остават още 8 седмици, които то ще прекара при майка си Мелъди, за да реши.