Английският бръшлян, бамбуковата палма и спатифилумът са най-ефикасните пречистващи въздуха стайни растения, които можем да отглеждаме в дома или офиса. Навън става все по-студено и някои хора избягват да проветряват често помещенията в есенния и зимния сезон.

Един от най-добрите начини да се справите с наситения с въглероден диоксид въздух е като поставите саксия с английски бръшлян в стаята. Той е естествен сорбент и почиства въздуха от соли на тежки метали, токсини и формалдехиди. Той може да ви бъде от полза, особено ако живеете в близост до оживени булеварди.

Снимка: pixabay Снимка: pixabay

Хамедорея е другото име на бамбуковото дърво, което е най-добре да поставите на перваза на някой слънчев прозорец. Растението не е капризно и не изисква да го поливате често, което е идеално за тези от вас, които са по-заети или забравят да се грижат за цветята си. Освен това бамбуковото дърво е отличен пречиствател на въздуха. Добър вариант е да го поставите до компютъра, тъй като поглъща голяма част от вредните лъчения.

Снимка: pixabay Снимка: pixabay

Можете да се спрете и на красивия спатифилум, който абсорбира перфектно изпаренията на амоняк, ацетон, етанол и бензин. Изключително подходящо е да сложите спатифилум в стая, която скоро е била ремонтирана, тъй като за нула време ще погълне вредните химикали.

Снимка: pixabay Снимка: pixabay

А във видеото на канала "Баба знае" във vbox7 ще научите кои растения понижават кръвната захар.

Прочетете също и:

Над 15 000 души годишно у нас умират заради мръсен въздух

Със силата на природата срещу вирусите и настинките

Какво замърсява въздуха в страната