Вярно е, че красивите и топли цветове на есента често са придружени от студено и дъждовно време, което може да развали домашния ни уют. Колкото и да е неприятен преходът, сега трябва да се отърсим от безгрижието на горещите летни дни и отново да се върнем към забързаните си ежедневия, което може да е демотивиращо, когато няма достатъчно слънчеви лъчи, които да ни зареждат с позитивна енергия.

Истината е, че не е толкова трудно да се настроим на тази вълна. Точно затова, природата е готова да ни окаже помощ. Разгледайте списъка на Edna.bg с 5 мощни генератора на позитивна енергия през есента.

Еликсир с подправки срещу негативна енергия 

Вашата кухня без проблем може да се превърне в духовна аптека този сезон, докато приготвяте селекция от специални напитки.

– Можете да овкусите кафето си със щипка кимион. Тази подправка символизира борбата срещу злите сили и верността в брака.

– Домашното греяно вино е чудесно средство за самолечение. Ако към него добавите и малко джинджифил и индийско орехче, ще създадете истинска отвара за позитивна енергия. Виното носи късмет в любовта, джинджифилът предпазва от кошмари, а индийското орехче избистря мислите.

Снимка: pexels Снимка: pexels

Кристалите = щит през студените месеци

– Опалът е синоним на есента. Той има качеството да добавя тайнственост и харизма, което увеличава силата на привличане. Можете да го носите като талисман, с който да повикате положителните емоции.

– Черният турмалин е силно оръжие срещу енергийни вампири и може да помогне при паник атаки.

Снимка: pixabay Снимка: pixabay

Обградете се с успокояващи аромати

Позволете на приятния есенен мирис да донесе позитивна енергия в дома ви.

– Независимо, че канелата най-често се свързва със зимните месеци, през есента тя също създава позитивни духовни вибрации.

– Ароматът на портокал може да внесе уют във вашия дом, а също така предпазва и от зли сили.

Снимка: pixabay Снимка: pixabay

Снабдете се с ценни природни амулети  

Това е една от най-добрите възможности, които природата ни предоставя

– Боровите шишарки носят късмет и благоденствие.

– Кестените гонят лошата енергия от дома ви

Снимка: pixabay Снимка: pixabay

Подарете на тялото си качествена храна

Есента е периодът точно преди студените месеци, в които имунитетът ни намалява и имаме нужда от помощ в борбата срещи грипа и настинката.

– Нека тиквата по-често да присъства в менюто ви. Този удивителен зеленчук притежава многобройни полезни качества.

– Ябълките са изключително богати на витамини и полезни вещества, които в допълнение към страхотия вкус на тези плодове, ни защитават през студените дни.

Снимка: pixabay Снимка: pixabay

Прочетете също и:

Кои есенни храни помагат за имунитет за зимата

Какво ще е времето през октомври

За кои зодии есента ще е съдбовно успешна