Студените месеци са истинско изпитание за кожата на ръцете. Колкото и да ни предпазват ръкавиците, ниските градуси, дезинфектантите и домашните почистващи препарати могат да изсушат кожата ни, предупреждава каналът „Баба знае“ във vbox7.

Ето и няколко съвета как да се справите със сухата кожа на ръцете:

Мед

Медът има антибактериални и антиоксидантни свойства. Нанесен върху суха кожа, той почиства и дезинфекцира сухата зона, а след това стимулира имунната система да започне да изгражда отново увредената тъкан.

Снимка: pexels Снимка: pexels

Овлажнител за въздух

Ако живеете в суха среда, овлажнителят може да бъде чудесно допълнение към вашето домакинство. Той лесно ще върне влагата в сухата кожа.

Снимка: pixabay Снимка: pixabay

Домашна маска с авокадо

Авокадото има страхотни овлажняващи качества и съдържа много витамини. Можете да си направите маска за ръце с половин узряло авокадо, 1 чаена лъжичка кокосово масло, 1 чаена лъжичка масло от жожоба и половин чаена лъжичка лимонов сок. Нанесете маската върху ръцете си за 10-15 минути, като можете да ги увиете с фолио за по-добро усвояване.

Снимка: pexels Снимка: pexels

Витамин В3

Консумирането на храна богата на витамин В3 или прилагането на продукти за кожа, които съдържат ниацинамид ще подобрят хидратацията на кожата ви. Те ще подкрепят бариерата на кожата и ще поддържат нейната влага за по-дълго време.

Снимка: pexels Снимка: pexels

Овес и слънчогледово масло

Доказано е, че маслото от слънчогледово семе хидратира и подмладява сухата и изсушена кожа. Овесът също има много сходни свойства, затова комбинацията от двете може да направи чудеса с кожата ви. Смесете варени или сурови овесени ядки с няколко капки масло от слънчогледово семе и нанесете сместа върху кожата си, оставете да подейства няколко минути и изплакнете.

Снимка: pexels Снимка: pexels

Прочетете и:

Мощното средство, което лови токсините и вредните елементи

Забравете за тези храни през зимата

Защо трябва да ядем повече портокали през зимата