Сряда започва с ниски сутрешни температури и слаби слани на места. Минималните стойности на термометъра през днешния ден ще са между 4 и 9 градуса.

През деня облачността ще е променлива, най-често значителна. Очакват се превалявания от дъжд, по-значителни като количества над планинските райони. Предпоставки за гръмотевични бури има над източната половина на страната.

Вятърът ще запази посоката си от северозапад, но ще е по-слаб, отколкото беше във вторник. В най-топлата част на деня максималните температури ще са между 16 и 21 градуса.

Значителна облачност и валежи от дъжд, на места придружени от гръмотевична активност – такава е прогнозата за Черноморието тази сряда. Максималните температури ще достигат до около 20 градуса, а морската вода – до 15-16 градуса. Вълнението на морето ще отслабва и ще е около 2 бала.

Над планинските масиви остава облачно и днес. Ще има значителна облачност и валежи от дъжд, които над 1700 метра ще преминават в сняг заради нахлуващия от север-северозапад студен въздух. Максималните температури ще са между 2 и 9 градуса спрямо надморската височина.

Времето ще бъде без особена промяна до края на работната седмица. В четвъртък и петък ще има променлива, по-често значителна облачност, а на много места се прогнозират и слаби превалявания. Температурите ще останат по-ниски от обичайните за това време на годината. Максималните стойности в повечето райони на страната ще са между 15 и 20 градуса.

През уикенда ще се радваме на предимно слънчево и малко по-топло време. Очакват се временни увеличения на облачността, но валежи са малко вероятни.

По-сериозно затопляне ще има в неделя, когато вятърът ще се ориентира от юг и с него ще започне да нахлува по-топъл въздух. В началото на новата седмица температурите ще достигат стойности между 25 и 30 градуса.

Още за времето:

С какво време посрещаме есента

Торнадо премина през Поморие

След бурята в Родопите: Отнесени покриви, премазани коли и десетки паднали дървета