На фона на преобладаващото слънце във вторник, умерен до силен вятър от запад-северозапад ще донесе по-студен въздух. В най-топлата част на деня максималните температури ще бъдат между 16 и 21 градуса.

В следобедните часове временни увеличения на облачността ще има над централните райони на Южна България. На места се прогнозират слаби превалявания от дъжд.

Променлива облачност и силен вятър от запад-северозапад – такова ще бъде времето в планините. Следобед над Родопите се очакват и превалявания. Максималните температури ще са между 5 и 11 градуса спрямо надморската височина.

Предимно слънчево ще е времето днес по морето. За сметка на това и там ще има силни пориви на вятъра, с който ще нахлува студен въздух. Температурите ще достигат до 19-23 градуса, колкото ще бъде и морската вода. Вълнението на морето ще е до 2 бала.

В сряда и четвъртък се очаква облачността по-често да е значителна, със слаби превалявания на места. Вятърът ще отслабне, но въпреки това температурите ще са по-ниски от обичайните за септември.

Още за времето:

С какво време посрещаме есента

Първи сняг на Боровец

Торнадо премина през Поморие