Днес над страната ще е предимно слънчево с временни увеличения на облачността. Вятърът ще се усили до умерен, временно силен и поривист, а с него се очаква и да се повишат температурите в северните части на страната. Максималните през деня ще са между 15 и 21 градуса.

Над планините ще има разкъсана облачност, която в следобедните часове ще бъде значителна. Вятърът ще е силен до бурен от югозапад. Максималните температури на височина 1200 метра ще са около 11 градуса, а на 2000 метра ще бъдат около 4 градуса.

Разкъсана ще е облачността над Черноморието. Ще духа умерен до силен поривист югозападен вятър.Максималните температури ще са между 17 и 20 градуса. Температурата на морската вода е около 9 градуса, а  вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Утре времето над страната ще е предимно облачно. Очакват се валежи заради преминаващия от запад на изток студен фронт. На места ще има и гръмотевици. Вятърът ще промени посоката си от северозапад и ще се усили.

В петък валежите ще спрат и облачността ще се разкъса за кратко. По обяд отново ще се заоблачи, а в следобедните часове над страната ще има превалявания от дъжд и сняг. Температурите през деня слабо ще се понижат.

Още за времето:

Силният вятър причини множество щети в Пловдив

Ще се радваме ли на топла пролет