Щатът Калифорния е в обсега на силни снеговалежи и снежни бури, при които петима души са загинали. Властите съобщиха, че снежната покривка в планината Сиера Невада е достигнала 1,5 м, предизвикани са наводнения и са се активирали свлачища.

Един човек, както и тричленно семейство са загинали при различни пътни произшествия заради заледени участъци на магистрали.

В Окланд е загинал мъж след падането на дърво, което е било съборено от бурята, върху лагер на бездомници.

Метеорологичната служба на САЩ съобщава, че силният вятър може да повали още дървета през следващите дни, защото почвата е станала твърде влажна и нестабилна заради валежите.

Преди два дни полицията евакуира райони в окръзите Лос Анджелис и Санта Барбара, които са пострадали от горските пожари през миналата година. Тези действия се основават на това, че съществува опасност от свлачища на земни маси и скали от изпепелените от пожарите хълмове, предизвикани от проливните дъждове.

Валежите от дъжд и сняг са били придружени от 2 бури, които една след друга връхлетяха щата. Те се движели в една и съща посока и са дошли от Тихия океан. Очаква се в края на седмицата да преминат през районите на Скалистите планини и Средния запад, където има опасност да се усилят заради влагата от Мексиканския залив.

Прочетете също и:

Дрон засне опустошението след пожарите в Калифорния

Колко са щетите, причинени от природни бедствия през 2018 г.

Климатичните проблеми затрудняват икономиката в САЩ