Предимно слънчево ще е във вторник. В следобедните часове ще се развива купеста облачност над Източна България и планинските райони. Валежите ще са краткотрайни и само на отделни места. Ще духа слаб до умерен север-северозападен вятър. Максималните температури ще са между 39 и 35 градуса.

По Черноморието ще е предимно слънчево, а вятърът ще е до умерен от север-североизток. Максималните температури ще са между 28 и 33 градуса, а температурата на морската вода е около 27 градуса. Вълнението на морето е около 2 бала.

Предимно слънчево ще е над планините до обяд. След това ще се развива купеста и облачност и на места над масивите от централните и източните райони на страната ще има краткотрайни превалявания. Вятърът ще е слаб до умерен от север-северозапад. Максималните температури на височина 1200 метра ще са около 25 градуса, а на 2000 метра ще бъдат около 17 градуса.

Слънчево и горещо ще се задържи през следващите два дни. В сряда и четвъртък на места живакът в термометрите ще скочи до 39 градуса.

Привечер в петък от северозапад ще започне да нахлува по-хладен въздух. Очакват се увеличения на облачността и на места в западните и североизточните райони за кратко ще превали и прегърми.

Още за времето:

Жена беше ударена от мълния край Павел баня

Горя пожар в близост до Русе

Падна метеорит на остров Тенерифе