След хладната сутрин времето във вторник постепенно ще се затопля. Целият ден ще е предимно слънчев със слаб до умерен изток-югоизточен вятър. Дневните температури ще достигат стойности между 22 и 27 градуса.

В планините ще е слънчево, с развитие на купеста облачност в следобедните часове. По Черноморието денят ще бъде по-хладен с максимални температури между 14 и 17 градуса.

Сутринта в сряда слънцето ще ни подведе, че ни очаква приятен пролетен ден. След пладне обаче ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и от северозапад ще започнат валежи.

В Западна България ще има риск от градушки и локални интензивни явления. Югоизточният вятър ще се усилва, а през вечерта се смени посоката си от запад-северозапад. В нощта срещу четвъртък се очакват гръмотевични бури в югоизточните части на страната.

В четвъртък сутринта времето ще се успокои и отново ще е предимно слънчево. Около и след обяд ще има слаби превалявания в северните и планинските части, възможно е и да прегърми. Максималните температури ще останат високи – от 23 до 28 градуса.

Цялата прогноза за месец май ще откриете ТУК.

Още за времето:

Над 100 000 в Париж протестираха с искане за по-амбициозен закон за климата

Билките, които да берем през май

Земетресение в Смолянско

Няколко магнитни бури удрят България през май