Днес до обяд облачността ще бъде разкъсана, а над много места ще бъде ясно и слънчево. Следобед ще има значителна облачност, а привечер са възможни слаби превалявания от сняг в някои райони. Вятърът ще бъде до умерен от северозапад. Максималните температури през деня ще бъдат между 4 и 10 градуса.

Сутринта над планините ще бъде предимно слънчево, но следобед облачността ще се увеличи. Вятърът ще бъде силен от север-североизток. Максималните температури на височина 1200 м ще са около -2 градуса, а на 2000 м ще бъдат около -7 градуса.

Над Черноморието също ще бъде слънчево до обяд и по-късно ще се заоблачи значително. Вечерта са възможни слаби превалявания на места. Вятърът ще бъде до силен от север-североизток. Максималните температури ще бъдат между 6 и 9 градуса, температурата на морската вода е 6-7 градуса, а вълнението на морето е 2 до 4 бала.

Следващите дни ще се задържи ветровито с предимно значителна облачност, която през уикенда леко ще се разсее. Дневните температури постепенно ще се повишават.