В последния работен ден времето над Западна България ще бъде предимно слънчево, с развитие на купеста облачност в следобедните часове, но с малка вероятност за валежи.

В изтозната половина на страната ще има значителна облачност и гръмотевични бури. Ще има предпоставки за бурно време с краткотраен валеж, моментни силни пориви на вятъра и опасност от градушки.

Температурите в топлата част на денонощието ще се запазят с леки колебания в интервала от 25 до 30 градуса.

Над Родопите и масивите от Източна България ще има значителна облачност и интензивни валежи, придружени от гръмотевична активност. Вятърът ще е до умерен от северната четвърт, а максималните температури ще са между 10 и 17 градуса, в зависимост от надморската височина.

Времето ще остане нестабилно и в понеделник. Повече облаци и следобедни валежи ще има в планините и в Източна България. Дневните температури ще са без резки промени, благодарение на топъл въздух, който ще продължи да нахлува от запад.

Вторник се очертава да е слънчев и особено топъл ден с температури над 30 градуса в западните части на Дунавската равнина.

Около средата на седмицата ще премине пореден студен фронт, който ще дестабилизира атмосферата с предпоставки за краткотраен, интензивен валеж с гръмотевици и опасност от градушки. Очаква се и понижение на дневните температури с няколко градуса.

Около края на следващата седмица обаче те отново ще се повишат до почти летни стойности.

Още за времето:

Пролетни алергии при децата

През април 40% от електричеството на Испания е от възобновяеми източници

Опасно за живеене: 19 станции в София с високи нива на NO2