Облачно, ветровито и прохладно ще е времето в петък. Започналите валежи в западните райони в хода на деня ще обхващат постепенно и останалата част на страната.

Условия за по-значителни количества ще има в Западна и Централна България. По-силен вятър около и след обяд ще има в източната половина на страната и по поречието на Дунав.

Температурите в най-топлата част на денонощието ще се колебаят между 11 и 16 градуса.

В сила е жълт код за опасно време. На запад за 24 часа ще паднат от 25 до към 35 л/кв.м дъжд. Около крайбрежието ще духа силен североизточен вятър с условия за вълни с максимална височина до 3-4 метра.

През уикенда времето ще е прохладно, с дневни температури в интервала 10-15 градуса. По-значителни валежи ще има в западната половина на страната, а на изток вятърът ще е бъде по-силен.

Вълнението по Черноморието ще се усилва и вълните на много от откритите брегове ще са с максимална височина над 4 метра.

В началото на новата седмица ще премине студен атмосферен фронт. Валежите ще са по-обилни в понеделник. Вятърът от запад-северозапад ще се усили и температурите сутрин и вечер ще са по-ниски.

Около средата на седмицата се отваря прозорец с по-приветливо, но все така прохладно есенно време без особени валежи. След това, към края на седмицата отново предстоят мрачни и дъждовни есенни дни.

Какво ще е времето през октомври разберете ТУК.

Прочетете също и:

20 загинали при силно земетресение в Пакистан

Зимата в Турция пристигна по-рано от обичайното

Колко замърсено е Черно море