В петък облачността ще се увеличава още преди пладне. На места в западната половина на страната ще започнат превалявания, които до вечерта ще обхванат и източните райони.

Значителни количества се прогнозират в крайните южни райони на страната. Максималните температури в повечето части ще са между 6 и 11 градуса, а в Източна България, поради усилването на юг-югозападния вятър, стойностите на термометъра ще достигат до 13-14 градуса.

Бързо ще се увеличава облачността и над планините. Следобед ще има значителни превалявания над масивите от южната половина на страната. Над 1600 метра дъждът ще преминава в сняг. Максималните температури ще са между -1 и 5 градуса.

По морето денят ще бъде облачно и дъждовно, като в крайните южни части вероятността за значителни количества е повишена. Вятърът ще е умерен до силен от юг-югозапад и благодарение на него максималните температури ще достигат до около 13 градуса. Ще се увеличи и вълнението на морето – от 3 до 4 бала.

Преносът на топъл въздух ще продължи и през уикенда. Температурите в много райони на страната ще тръгнат нагоре. В събота валежи се очакват чак късно вечерта и то предимно над южните и източните райони на страната.

Дъждът ще отслабва и спира в неделя, вятърът също ще стихва през деня, но вечерта отново ще се усили. Валежи ще започнат от запад в нощта срещу понеделник.

Още за времето:

Испания в плен на снеговалежи и студено време

Земетресение край Самоков, усетено е и в София

Бързата мода подклажда екологична катастрофа в Гана