Селце в Източна Швейцария на име Дизантис е откъснато от света заради лавина, която вчера прекъсна жп транспорта и затрупа шосетата.

В Дизантис живеят 2200 души и в момента има стотици туристи, до които не може да достигне никакъв транспорт. Кметът Робер Кажакоб има надежда положението днес да се нормализира.

Няколко жп линии в Източна Швейцария са били спрени заради високия риск от лавини след обилните снеговалежи от последните няколко дни.

Влаковете до курорта Давос, където следващата седмица ще се състои Световният икономически форум, са спрени до второ нареждане и са заменени от автобуси. От събота вечерта се натрупаха допълнително 60 до 90 см снежна покривка върху част от Алпите, а до утре се очаква тя да се увеличи с още 30 до 50 см, научихме от DarikNews.bg.

В някои райони на Швейцарските Алпи е обявена най-високата степен на опасност от лавини. За последните две седмици в североизточната част на страната е имало необичайно обилни снеговалежи. Снежната покривка е един и половина до два пъти по-висока от обичайното за този период на годината.

Прочетете също и:

БЧК предупреждава за повишен риск от лавини

Голяма зимна буря в САЩ

Сняг затрупа Европа