Времето в понеделник ще е предимно слънчево. В следобедните часове ще има временни увеличения на облачността, а на места се очакват и краткотрайни превалявания. Вятърът ще е слаб до умерен от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 17 и 23 градуса.

Слънчево време ще преобладава над планините до обяд. По-късно облачността ще се увеличи и ще превалява слаб дъжд, над 1800 метра - сняг. Вятърът ще е слаб до умерен от запад-северозапад. Максималните температури на височина 1200 ще са около 5 градуса, а на 2000 метра - около -1 градус.

Временни увеличения на облачността ще има и над Черноморието. В следобедните часове ще има слаби превалявания от дъжд на места. Вятърът ще е слаб до умерен от запад. Максималните температури ще са между 15 и 20 градуса, температурата на морската вода е около 10 градуса, а вълнението на морето е 1-2 бала.

Във вторник ще започнат слаби превалявания над западната половина от страната. Вятърът ще се ориентира от североизток и ще се усили, а с него ще започне да нахлува и по-хладен въздух. Максималните температури слабо ще се понижат.

В нощта срещу сряда валежите ще стават все по-интензивни, а застудяването ще обхване цялата страна. През деня ще бъде облачно и дъждовно с максимални температури до 10 градуса.

Още за времето:

С какво време изпращаме март и посрещаме април

Открита е озонова дупка над Арктика