Тази седмица настъпва есента и през първата половина на новата седмица необичайно за периода температурите ще се повишават. Днес над Западна България ще бъде предимно слънчево, а вятърът ще е слаб до умерен от изток-североизток. Максималните температури ще са между 23 и 27 градуса.

По Черноморието ще има ниска облачност, която постепенно ще се разкъса и ще намалее в обедните часове. Вятърът ще е до умерен от североизток, а максималните температури ще са в интервала 23-25 градуса. Вълнението на морето е около 3 бала, а температурата на морската вода е между 25 и 26 градуса.

Над планините ще е предимно слънчево и ще духа слаб до умерен вятър от източната четвърт. Максималните температури на височина 1200 метра ще са около 18 градуса, а на 2000 метра - около 13 градуса.

Такова ще се задържи времето и през следващите няколко дни. В края на седмицата ще се заформи зона с ниско атмосферно налягане в Средиземноморието, която постепенно ще се придвижва на изток. Заради нея вятърът ще се усили в последните дни на септември, дневните температури ще се понижат, а слънцето ще отстъпи място на облаците, които ще донесат първите есенни дъждове.

Още за времето:

Август е бил най-топлият месец, регистриран някога

Кои са най-важните витамини за есента

Слънцето навлиза в нов цикъл