Слънчево време в четвъртък. Над повечето райони на страната облаците ще са малко, а максималните температури ще достигат до 11-16 градуса.

До обяд в равнините ще има условия за ниска облачност или мъгла, който ще са по трайни около водните басейни. В тези райони температурите ще са малко по-ниски.

И в планините ще бъде слънчево днес. В долините ще бъде мъгливо, но видимостта ще се подобрява около обяд с изток-североизточния вятър. Температурите в най-топлата част на деня ще са в интервала 6-12 градуса.

Облачно остава по морето, но с развитието на деня облачността временно ще намалява и слънцето ще се показва. По южното крайбрежие са възможни ръмежи. Максималните температури на въздуха ще се изравнят с тези на морската вода – от 14 до 16 градуса. Вълнението на морето днес ще е около 2 бала.

Вятърът в следващите 2 дни ще запази посоката си от изток-североизток. В ранните сутрешни часове отново ще има условия за появата на мъгла или ниска облачност. Времето обаче ще следва тенденцията от изминалите дни: до обяд видимостта ще се подобрява и в следобедните часове ще бъде предимно слънчево.

В събота не са изключени слаби превалявания в източната половина на страната. Очакваните количества обаче няма да са значителни.

Максималните температури ще се задържат между 11 и 16 градуса, а през нощта ще са близки до нулата.

Прочетете и:

Каква ще бъде зимата

Засаждат над 2000 дървета в София тази есен

Опасност от екокатастрофа край река Стряма