Последния ден на януари изпращаме с меко време. Температурите днес ще се повишат, като максималните ще бъдат между 8 и 13 градуса. Най-топло ще бъде времето в централната част на Дунавската равнина, в Предбалкана и около Черноморието. Ще духа южен вятър, чийто пориви ще се усилват по северните склонове на планините.

Облачността ще се увеличава и до края на деня ще стане значителна. Привечер в Западна България ще започнат валежи от дъжд. Сняг ще вали само по високите планински масиви.

В планините ще бъде сравнително топло за това време на годината – на 1200 метра температурата ще е около 5 градуса, а на 2000 метра ще бъде около нулата. Облачността ще е значителна, а вятърът ще е силен до бурен от югозапад.

Преобладаващо слънчево ще бъде по Черноморието, но е следобедните часове облачността постепенно ще се увеличава. Валежи не се очакват, но с развитието на деня вятърът с южна компонента ще се усилва. Максималните температури ще са между 9 и 13 градуса, температурата на морската вода ще е около 8 градуса, а вълнението на морето ще е близо 3 бала.

На 31 януари слънцето изгря в 7:44 часа и ще залезе в 17:37 часа.

Още за времето:

Посрещаме февруари с необичайно топло време

Висока опасност от лавини през уикенда