Днес над страната ще бъде предимно облачно. В западната половината страната ще има валежи от дъжд, които ще се примесват със сняг. Вятърът ще се усили до умерен и ще духа от север-североизток, а с него ще нахлуе и по-хладен въздух. Максималните температури ще са между 2 и 8 градуса.

Над планините ще е облачно със валежи от сняг над 1200 метра. Вятърът ще е умерен до силен от север-северозапад. Максималните температури на височина 1200 метра ще са около 2 градуса, а на 2000 метра ще бъдат около минус 5 градуса.

Предимно облачно ще е над Черноморието, където на места ще има превалявания от дъжд. Вятърът ще е до умерен от североизток. Максималните температури ще са между 6 и 8 градуса, температурата на морската вода е около 8 градуса, а вълнението на морето е 1-2 бала.

Очаква се валежите да намалеят значително и сутринта в петък да има слаби превалявания в отделни райони. Очакват се временни разкъсвания на облачността. Ще духа вятър със северна компонента. Максималните температури по-скоро ще останат без промяна.

Още за времeто:

Рекордните температури в Антарктика се нуждаят от потвърждение

Сериозни мерки срещу мръсния въздух в Белград