Денят ще е предимно облачен и дъждовен. В следобедните часове валежите в западните райони на страната ще са значителни. В югоизточните райони ще има по-кратки и не толкова интензивни превалявания.

Вятърът днес ще бъде слаб до умерен от изток-североизток. Максималните температури през деня ще се повишат и ще са в интервала 19-25 градуса.

Над планините ще е предимно облачно. Очакват се значителни валежи от дъжд, главно в масивите от Западна България. Вятърът ще е умерен от юг-югоизток. Максималните температури на височина 1200 метра ще са около 15, на 2000 метра – около 9 градуса.

По Черноморието ще има значителна облачност, но превалявания ще има само на отделни места. Вятърът ще е до умерен от изток-североизток. Максималните температури ще са между 19 и 22 градуса, температурата на морската вода е около 21 градуса, а вълнението на морето е 1-2 бала.

Утре се очаква валежите да спрат. Облачността ще се разкъса и ще се радваме на слънчеви часове. Максималните температури ще са между 18 и 24 градуса.

В четвъртък отново ни очаква облачно време и валежи. Вятърът в Западна България ще се усили и ще се ориентира от северозапад, а с него ще проникне и по-хладен въздух.

Времето в петък ще е предимно слънчево. Облачността ще се разкъса и ще започне да намалява. В източната половина на страната се очакват краткотрани превалявания. Вятърът ще е умерен до силен от северозапад.

Прочетете и:

Какво ще е времето през есента

Настъпи астрономическата есен