В неделя до обяд ще е предимно слънчево, но облачността постепенно ще се увеличава от северозапад. Студен фронт ще премине през територията на страната, като в западните и централните райони на страната ще има краткотрайни превалявания, придружени от гръмотевична дейност.

Вятърът ще бъде до умерен от югозапад, след пладне ще се ориентира от югоизток. Максималните температури ще са между 20 и 26 градуса.

Преобладаващо слънчево ще е над планините. В часовете след обяд облачността ще се увеличи и над масивите от Западна и Централна България ще има превалявания и гръмотевици. По високите части на Рила и Пирин ще има снеговалежи. Вятърът ще е силен до бурен от северозапад. Максималните температури на височина 1200 метра ще са около 12 градуса, а на 2000 метра ще бъдат около 5 градуса. 

По Черноморието ще е преобладаващо слънчево, но облачността ще започне да се увеличава в следобедните часове. Вятърът шще е до умерен от северозапад. Максималните температури ще са между 19 и 24 градуса, температурата на морската вода е около 17 градуса, а вълнението на морето е около 2 бала.